Slottets triple chocolate cookies
Her får du opskriften på nogle nemme cookies med hele tre forskellige slags chokolade i.
I slotskøkkenet mener vi, at chokolade er godt, og at meget chokolade er meget godt. Når du har smagt disse knasende sprøde cookies, vil du helt sikkert være enig med os.
Rigtig god fornøjelse!
Køkkenchef Ulrik Kjærsgaard

Ingredienser (ca. 20-25 stk.):
- 220 g hvedemel
- 16 g vaniljesukker
- 120 g sukker
- 100 g farin
- 120 g blødt smør
- 24 g sirup
- 4 g bagepulver
- 60 g letpisket æg
- 2,5 g salt
- 240 g chokoladeknapper – ⅓ af hver slags:
- 80 g hvid chokolade
- 80 g mælkechokolade
- 80 g mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Rør først farin, sukker, smør, sirup, salt og æg godt sammen.
Tilsæt hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og rør godt igen, inden du hælder chokoladeknapperne i blandingen og blander dem godt i dejen.
Form nu dejen til 20-25 lige store kugler (alt efter hvor store du vil have dem).
Placér kuglerne på en bageplade med bagepapir og giv dem et let tryk. Der skal gerne være godt med mellemrum mellem kuglerne, fordi dejen vil flyde en del ud.
Bag småkagerne i en forvarmet ovn (varmluft) ved 175ºC, til de er sprøde i kanten. Det tager ca. 15-20 minutter, men det afhænger af størrelsen og din ovn. Så hold hellere øje, og mærk efter. De vil stadig være lidt bløde i midten.
Nu kommer den svære ventetid, hvor dine cookies skal køle af på en rist, inden du kan tage en velfortjent bid.