Slottets lyse æblegløgg
Måske så du med i TV2-udsendelsen ”Jul på Hindsgavl”, hvor slottets æblegløgg blev lavet. Her får du opskriften på den lyse gløgg, der er et herligt alternativ til den traditionelle rødvinstunge gløgg.
På Hindsgavl Slot laver vi ekstrakten af vores egen hjemmelavede æblemost – på æbler fra køkkenhaven. Det kan erstattes af æblesaft og sødes med sukker eller honning, alt efter hvor sød du ønsker gløggen.
Ekstrakten blandes 1:1 med hvidvin, og der er ingen grund til at bruge en dyr hvidvin til dette formål. Jeg anbefaler desuden, at fyldet varmes op sammen med gløggen, så det kan trække noget smag.
Rigtig god fornøjelse!
Køkkenchef Ulrik Kjærsgaard
Ingredienser (ca. 6 liter)
Ekstrakt
- 3 l æblemost/-saft
- 1 hel kanelstang
- 6 hele kardemommekapsler
- 6 hele stjerneanis
- 3 hele nelliker
- Saft og skal af 1 citron
Hvidvin og fyld
- 3 l hvidvin
- Rosiner, grofthakkede mandler og tørrede æbler efter temperament
Fremgangsmåde
Start med æbleekstrakten
Kom æblesaft, kanelstang, kardemomme, stjerneanis, nelliker samt saft og skal af citron i en gryde.
Kog det op, sluk for varmen, og lad det trække på komfuret i 1 time.
Kog herefter op igen, sluk for det, og lad det trække i yderligere 1 time.
Sigt herefter krydderierne fra – så har du den færdige æbleekstrakt.
Bland ekstrakten med hvidvin
Bland ekstrakt og hvidvin i forholdet 1:1 – og varm det op med rosiner, grofthakkede mandler og tørrede æbler.
OBS! Det må ikke koge, da al alkohol vil fordampe.
Nu er gløggen klar til servering.