Slottets æblekage med mandler

Årets æblehøst er i hus, og de mange flotte æbler skal nu nydes af vores gæster. Og kun fantasien sætter grænser for, hvad æblerne kan omdannes til: I slotskøkkenet kan det være alt fra hjemmelavet most og cider til gelé, desserter og kager.

Her får du en nem opskrift på det sidste – en rigtig dejlig efterårskage med æbler og mandler. De bløde æbler og den sprøde overflade gør kagen meget nem at nyde. Nydelsen bliver endnu større, hvis du serverer den friskbagte kage sammen med lidt fed og syrlig cremefraiche.

God fornøjelse!

Køkkenchef Ulrik Kjærsgaard

 

Ingredienser:

  • 150 g æbler (skåret i både)
  • 30 g hakkede mandler
  • 200 g blødt smør (+ lidt ekstra til at smøre springformen)
  • 200 g sukker
  • 175 g hvedemel
  • 100 g mandelmel
  • 1 dl kærnemælk
  • 4 æg
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Et gavmildt drys perlesukker
  • Evt. cremefraiche til servering

Fremgangsmåde:

Pisk først det bløde smør sammen med sukker, til massen bliver hvid og luftig.

Hefter pisker du ét æg i ad gangen, inden du også pisker kærnemælken i.

I en anden skål blander du alle tørelementerne: Hvedemel, mandelmel, vaniljesukker, bagepulver og salt. Denne blanding rører du derefter sammen med den våde dej.

Kom bagepapir i bunden af en springform (Ø: 22 cm), og smør siden af formen med smør.

Hæld dejen i formen, og læg æblebådene på dejen i et flot mønster.

Drys til sidst med perlesukker, og bag kagen ved 170ºC i 30-45 minutter.

Server evt. med cremefraiche.

Velbekomme!