Slotsbagerens rigtig rare rabarbersnegle

Forleden testede vores dygtige slotsbager, Nikoline, noget nyt. Hun havde fået dagens høst af friske rabarber fra køkkenhaven – og de skulle blive til noget lækkert.

Resultatet blev de her ret-så-rare snegle med rabarber og remonce i en tilpas syrlig, sød og cremet harmoni!

Jeg er sikker på, at du kommer til at elske dem, ligesom vores gæster gør.

Rigtig god fornøjelse!

Køkkenchef Ulrik Kjærsgaard

 

Ingredienser (ca. 20 stk.)

Rabarberfyld

  • 300 g friske rabarber
  • 60 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker

Remonce

  • 160 g marcipan
  • 160 g sukker
  • 160 g blødt smør

Pynt

  • Æg (til pensling)
  • Mandelflager
  • Perlesukker
Dejen

  • 2 dl sødmælk
  • 40 g gær
  • 2 æg
  • 500 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • 2 nip groft salt
  • 20 g vaniljesukker
  • 1 tsk. kardemomme
  • 160 g blødt smør

 

Begynd med rabarberne

(skal stå i ca. 30 min.)

Skær rabarberne i små passende stykker.

Læg dem i en skål, og drys med sukker og vaniljesukker.

Rør det hele godt samme, og lad det stå i ca. 30 min.

 

Remonce

Rør først marcipan og sukker godt sammen, til der ikke er flere marcipanklumper.

Tilfør herefter det bløde smør lidt efter lidt, til det er en ensartet masse (uden klumper).

Så er remoncen klar!

 

Dejen

(skal hvile i 20-25 min.)

Rør alle ingredienserne (på nær smørret!) sammen til en fast dej.

Tilsæt smørret lidt ad gangen – og lad dejen og smørret blive kørt helt sammen, før du tilsætter mere smør.

Når alt smørret er tilsat, skal dejen æltes, til den bliver blank og smidig. Pas på, at du ikke ælter dejen for længe, så den bliver for varm.

Lav evt. en glutentest, hvor du tager en lille klump af dejen og strækker den ud. Den skal gerne blive så tynd, at du kan se dine fingre igennem dejen, uden at der går hul på den.

Lad dejen hvile tildækket på bordet i 20-25 min., før den rulles ud.

Sådan laver du sneglene

(skal hæve i 1-1,5 time)

Sigt rabarberne fra væsken.

Rul dejen ud til en aflang firkant med en tykkelse på ca. 3-3,5 mm.

Fordel remoncen ud på dejen.

Drys de sigtede rabarberstykker ud over remoncen.

Rul dejen sammen på den korte led til en aflang pølse.

Skær pølsen ud i snegle på ca. 2 cm tykkelse.

Læg sneglene på bageplader med bagepapir (8-9 snegle på hver), og tryk dem let flade.

Lad sneglene hæve i ca. 1-1,5 time.

Efter hævning pensles sneglene med et sammenpisket æg og drysses med mandelflager og perlesukker.

Bag sneglene ved 190ºC i ca. 8-10 min.

Vi ved det kan være svært at vente – men du fortryder ikke, at du lige lader sneglene køle lidt af, inden du smager på dem …

 

Velbekomme!

 

Har du spørgsmål, så find vores kontaktinformationer her.