Slottets franske nougat

Det er ikke rigtig jul på Hindsgavl Slot uden vores hjemmelavede franske nougat, som sammen med andet lækker konfekt og hjemmebag sætter den helt rette stemning.

Den stemning kan du nu også skabe derhjemme med slotskøkkenets opskrift på fransk nougat. Sprøde nødder og kerner svøbt i en blød og luftig sukkermasse – helt enkelt. Og det er da heller ikke kompliceret at lave.

Vi foretrækker ristede mandler med skind sammen med pistaciekerner. Du kan evt. smutte mandlerne, inden du rister dem, ligesom du fx kan skifte pistaciekernerne ud med valnødder, hvis du ønsker.

Rigtig god fornøjelse!

Køkkenchef Ulrik Kjærsgaard

Ingredienser:

Til 1 bradepande – ca. 30 x 24 cm

  • 500 g ristede mandler
  • 140 g pistaciekerner (hak halvdelen groft)
  • 300 g sukker
  • 400 g honning
  • 2 vaniljestænger
  • 60 g æggehvider
  • 1 tsk. bagepulver
  • 120 g florsukker

Fremgangsmåde:

Kog først sukker, honning og kornene fra vaniljestængerne op til 120ºC.

Mens det varmer op, kan du piske æggehviderne halvstive. Tilsæt bagepulver, og pisk videre, til hviderne er helt stive.

Hæld nu langsomt den varme honningblanding i æggehviderne, imens du pisker.

Pisk ved mellem hastighed, til massen er kold, sej og glinsende.

Vend nødder og kerner i massen.

Når det knasende fyld er fordelt godt i sukkermassen, hælder du det hele ud i en form/bradepande (ca. 30 x 24 cm) med bagepapir og florsukker.

Pres massen ud, så den fylder hele formen – den skal gerne være ca. 2 cm tyk.

Drys med florsukker, inden du lader nougaten hvile, til den er fast.

Skær ud i passende mundfulde, og servér for nogen, der fortjener lidt lækker konfekt.