Bagt ingridmarieæble med kanel & mandel

Vi har plukket dejlige ingridmarieæbler fra træerne i slottets køkkenhave. Vi bruger vores æbler til mange ting – både kager, desserter og juice.

Herunder får du en opskrift på en lækker dessert med bagte ingridmarieæbler med kanel og mandel. Du vil også kunne bruge andre sorter af æbler. Det er en nem og meget indbydende dessert.

God arbejdslyst!

Køkkenchef Ulrik Kjærsgaard

 

Ingredienser:

  • 5 æbler (Vi har brugt sorten ingridmarie, men du kan sagtens bruge andre sorter)
  • 125 gram blød smør
  • 60 gram marcipan/Kranse XX
  • 20 gram flormelis
  • 1 strøgen tsk. stødt kanel
  • 10 gram mandelfiléter

Fremgangsmåde:

Rist mandelfiléterne i en ovn ved 180 grader, til de er gyldenbrune. Tag dem ud af ovnen og lad dem få stuetemperatur.

Rør smør, marcipan, flormelis og kanel sammen, til det er godt blandet. Herefter vender du mandelfiléterne i massen.

Skyl æblerne og udhul dem med en kernehus-udstikker*.

Rids skrællen på æblet fra toppen af æblet mod bunden. Det gør du minimum 6 steder ligeligt fordelt rundt på æblet. Det er vigtigt, at du kun skærer igennem skrællen og ikke selve æblekødet. Ridserne forhindrer æblet i at “sprænge” under bagning.

Fyld herefter marcipanmassen i hullet i æblerne og stil dem i et ovnfast fad. Bag æblerne ved 175 grader i ovnen, til de er møre. Det tager ca. 10-15 minutter afhængig af størrelsen på æblet. Du kan afgøre, om æblet er mørt ved at stikke en kniv ind i æblekødet; føles det mørt, er æblerne færdigbagt.

Server æblet varmt med en dejlig vaniljeiscreme.

Velbekomme!

* Skulle du ikke have en kernehus-udstikker, kan du også vælge at dele æblet og fjerne kernehuset. Så har du blot to halve æbler, hvor du kan påføre marcipanmassen oven på skærefladen. De skal bages i kortere tid.