Inspiration til aktiviteter

Her finder du inspiration til oplevelser ved Hindsgavl Slot. Hindsgavl Slot byder på perfekte rammer, når der skal skabes oplevelser. Den smukke natur og Lillebælts hemmeligheder giver oplevelser for hele familien. Nær Hindsgavl Slot findes mange naturskønne områder, der byder på fascinerende kultur, badesteder eller andre aktiviteter, som er perfekte til familieudflugter. Naturen byder også på gode løbestier i naturen, som man kan benytte til enhver tid.

1. søndag i advent

Søndag den 28. november. Hyggeligt adventsarrangement på Hindsgavl Slot.

1. søndag i advent

Søndag den 28. november.

Hyggeligt adventsarrangement på Hindsgavl Slot.

Program

 • Kl. 14.00 Dørene til Slotsladen åbnes
 • Kl. 15.00 Julemanden kommer forbi
 • Kl. 16.30 Juletræet tændes
 • Kl. 17.00 Varm suppe serveres

Traditionen tro!

 • Vi byder traditionen tro på masser af julehygge, julestemning og lækkerier til ganen fra slotskøkkenet. På denne dag omdannes Slotsladen til en julefest. Der serveres hjemmebagte æbleskiver, forskelligt lækkert bagværk og slottets dejlige varme gløgg. Til børnene er der mulighed for at hilse på julemanden og deltage i en hyggelig julekonkurrence. Og så bliver de forkælet med blandt andet en lille slikpose og varm kakao.
Læs mere her

Løbe- og gåture i nærområdet

Nyd den smukke natur på halvøen nær Hindsgavl Slot. Terrænet rummer helt specielle landskabelige, naturmæssige samt kulturhistoriske værdier. På Hindsgavl Slot skal det være nemt... Læs mere

Løbe- og gåture i nærområdet

Nyd den smukke natur på halvøen nær Hindsgavl Slot. Terrænet rummer helt specielle landskabelige, naturmæssige samt kulturhistoriske værdier.

På Hindsgavl Slot skal det være nemt at tage en løbetur og gåtur – også når man ikke kender området.

Vi har skræddersyet tre ruter som er på henholdsvis 3, 6 og 9 km.

Alle ruterne er lagt ind i app'en RunGo. Denne app er gratis og virker til både iOS, Android og Apple Watch.

Sådan kommer du igang med RunGo

 • Download app’en ”RunGo”
 • Åbn appen, klik på ”Groups” og søg efter Hindsgavl Slot.
 • Nu kan du vælge mellem vores ruter til gå- og løbeture.

Information om ruterne

 • Ruten på 3 kilometer leder dig rundt på stierne i det naturskønne område nær Hindsgavl Slot. Denne rute anbefales også til ”walk and talk", som afbræk i mødet eller konferencen.
 • Ruten på 6 kilometer og fører dig ad en naturskøn sti. Vær opmærksom på at der på turen vil være trapper.
 • Ruten på 9 kilometer har været brugt til det traditionsrige Kongebroløb i over 30 år. Ruten går gennem skov, langs åbne marker og bagom Slottets gårdsplads.

Svampe i Hindsgavlskoven

Vi går på svampejagt i skoven og fortæller om de fantastiske svampes liv. Efter turen laver vi en udstilling, hvor man kan se hvordan man... Læs mere

Svampe i Hindsgavlskoven

Vi går på svampejagt i skoven og fortæller om de fantastiske svampes liv.

Efter turen laver vi en udstilling, hvor man kan se hvordan man skelner de giftige fra de velsmagende.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Information

 • Søndag den 12. september 2021 kl 14.00 - 16.00
 • Turledere: Bente Lambertsen, Lars Christiansen, Carsten Hunding
 • Mødested: Krydset Galsklintvej / Granhækken

CLAY Keramikmuseum

CLAY Keramikmuseum er et levende samtidsmuseum og Nordens største specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design For os drejer det sig om at vise, at... Læs mere

CLAY Keramikmuseum

CLAY Keramikmuseum er et levende samtidsmuseum og Nordens største specialmuseum for keramisk kunst, kunsthåndværk og design

For os drejer det sig om at vise, at keramik er en kunstart, som hele tiden er i bevægelse – som det Middelfart-ler, udstillingerne under jorden bogstaveligt talt er omgivet af.

Vi har hvert år en række særudstillinger, og desuden rummer huset en omfattende samling af både dansk og international keramik af høj, kunstnerisk kvalitet.

Det levende ler

På CLAY Keramikmuseum Danmark kan du opleve både moderne, eksperimenterende værker og følge keramikkens udvikling gennem et par århundreder.  Mødet mellem det moderne og det historiske afspejler sig både i udstillingerne og i museets arkitektur.

Glæd jer til de kommende udstillinger:

 • 29. august 2021 – 15. maj 2022 // Danske stel – fra yndige blomster til grov glasur
 • 24. september – 21. november 2021 // Elever fra Det Kongelige Akademi – Crafts in Glass & Ceramics (Bornholm) – afgang 2021
 • 26. september 2021 – 13. marts 2022 // Natur – spor & spejlinger’ – Marianne Nielsen, Malene Hartmann Rasmussen og Manuel Canu
Klik her for at læse mere de nuværende udstillinger

Årets særudstilling på Middelfart Museum

Siden 1200-tallet har der været livlig aktivitet på Hindsgavlhalvøen. Dengang var halvøen kongens, og borgen Hindsgavl blev opført som et led i kontrollen over området.... Læs mere

Årets særudstilling på Middelfart Museum

Siden 1200-tallet har der været livlig aktivitet på Hindsgavlhalvøen. Dengang var halvøen kongens, og borgen Hindsgavl blev opført som et led i kontrollen over området. Efter en storm rev dele af borgen ned i 1694, blev den opgivet og solgt.

I 1745 overtog Basse Fønss-familien området, og de forblev ejere af herregården Hindsgavl i fem generationer. Grænsen mellem Hindsgavls- og Middelfart bys jorde var knivskarp, men for hundrede år siden – i 1921 – blev grænsen brudt. Middelfart opkøbte herregårdens jorde, og i dag danner halvøen en fantastisk ramme om forskellige natur- og kulturoplevelser.

I årets udstilling sætter Middelfart Museum fokus på Hindsgavlhalvøen – og de fantastiske historier, der hører til. Fra krige og fredsslutninger, over herregårdslivets iscenesættelse og forholdet mellem herskab og byfolk, til nutidens brug af området.

Entrépriser

Entré 40 kr. pr. person

Børn og unge under 18 år har gratis entré.

Studerende 50% rabat mod forevisning af studiekort.

Ledsagere til handicappede, der betaler alm. entrepris, har fri entré.

Praktisk info

 • Åbningstider: Åben fra 20. maj. - 23. okt. 2021 Tirsdag - lørdag kl. 11-17.
 • Adresse: Algade 8 5500 Middelfart
 • Telefon: 64 41 47 41 - Telefontid: hverdage mellem kl. 10 og 13.
 • Mail: info@middelfart-museum.dk
 • Adgangsforhold Der er kørestoleadgang til Middelfart Museum
Læs mere om udstillingen her

Rib sejlads på Lillebælt

Her er der mulighed for en intens og unik oplevelse på og omkring Lillebælt. I kommer tæt på naturen med fart gennem vandet, saltvand i... Læs mere

Rib sejlads på Lillebælt

Her er der mulighed for en intens og unik oplevelse på og omkring Lillebælt. I kommer tæt på naturen med fart gennem vandet, saltvand i håret og vandsprøjt på kinderne. Mulighederne for en helt unik og intens oplevelse med vandet som omdrejningspunkt er uanede.

RIB båden er oplagt til kortere sejladser på 1-3 timer. Vi kan fragte dine gæster til nye oplevelser, måske I har lyst til at blive sejlet ud til en øde ø og nyde en udsøgt frokost. Eller I kan opleve de 2 broer helt tæt på, og måske I er heldige at se et af Lillebælts mange marsvin.

Samtidig er RIB båden helt perfekt som et frisk afbræk i løbet af mødedagen. Deltagerne vil opleve, at de bliver blæst igennem, griner sammen og er 110 % klar til at fortsætte mødet med ny energi.

Der er plads til max 20 pers. på de to både.

Kontakt os for at høre nærmere hvordan I kan bruge denne mulighed i forbindelse med jeres arrangement.

Praktisk info om aktiviteten

Se mere på her

 

Hvorfor Rib sejlads?

 • Velegnet til pauseaktivitet ved min. 1 time til rådighed
 • Velegnet som teambuilding
 • Oplevelsestur midt i Naturpark Lillebælt
 • Mulighed for Picnic på en øde ø
 • Max. 20 personer fordelt på 2 både
 • Garanti for fart over feltet og vind i håret
Læs mere om Rib sejlads her

Naturpark Lillebælt – Geologi på Røjle Klint

Røjle Klint er med sine næsten 40 meters højde et imponerende syn, men den indeholder også en fantastisk historie om 50 mio års geologisk udvikling.... Læs mere

Naturpark Lillebælt – Geologi på Røjle Klint

Røjle Klint er med sine næsten 40 meters højde et imponerende syn, men den indeholder også en fantastisk historie om 50 mio års geologisk udvikling. I Klinten møder man spor efter et 1.000 m dybt hav med kæmpehajer, en dramatisk kamp mellem hav og land for 20 mio år siden og de seneste 3 istider. Det er imponerende.

Audiowalken her er blevet til i et samarbejde mellem Visit Middelfart og Naturpark Lillebælt.

Praktisk info om aktiviteten

 

Læs mere her

 

Hvorfor Geologi-tur på Røjle Klint?

 • Spændende audiowalk
Læs mere om Geologi på Røjle Klint

Match Race med Go Sail

Styrk samarbejdet under åben himmel og lad GoSail arrangere en sejlads, hvor medarbejderne møder hinanden i nye rammer og samarbejder på en måde, de aldrig... Læs mere

Match Race med Go Sail

Styrk samarbejdet under åben himmel og lad GoSail arrangere en sejlads, hvor medarbejderne møder hinanden i nye rammer og samarbejder på en måde, de aldrig har prøvet før.

Medarbejderne sejler i teams på 4-5 personer, hvor de undervejs skal lære at samarbejde om at få båden til at sejle optimalt og i den ønskede retning, både i modvind og medvind – bogstavelig talt! Det hele kulminerer med afsluttende matchracesejladser, hvor de forskellige teams dyster mod hinanden. (op til 100 pers.)

Sejladsen tager som udgangspunkt 4-6 timer afhængigt af indhold og formål.

Praktisk info om aktiviteten

Kontakt os på 6340 6698 for at høre mere om mulighederne i forbindelse med jeres arrangement. Vi arrangerer gerne det hele for jer.

Se mere på GoSail.dk

 

Hvorfor Match Racing?

 • Fælles aktivitet for op til 100 personer
 • Velegnet som teambuilding af 4-5 personer
 • Styrker kommunikationen og evnen til samarbejde
 • Fantastisk mulighed for en frisk dyst mellem kollegaerne
 • 4-6 timers aktivitet
Læs mere om Match Racing her

Marsvine-sejlture

Bestanden af marsvin – verdens mindste hval – i Lillebælt er en af de højeste i verden, og de findes i stor stil i hele... Læs mere

Marsvine-sejlture

Bestanden af marsvin – verdens mindste hval – i Lillebælt er en af de højeste i verden, og de findes i stor stil i hele Lillebælt. På turen er der fortælling om marsvinenes adfærd og liv i Lillebælt – bl.a. hvorfor du kan spotte så mange marsvin i Lillebælt samt historien om Middelfarts tidligere marsvinejægere!

​Vi sejler ikke noget bestemt sted på bæltet på denne sejltur, men vi forsøger at spore hvor de små hvaler befinder sig rundt omkring. Én ting kan garanteres, og det er det smukke syn af Den Gamle og Den Nye Lillebæltsbro ud for Middelfart. Lillebælt er et meget naturrigt farvand med land på begge sider af bæltet. Hvorfor ikke kombinere jeres ophold med skønne naturoplevelser på en helt unik sejltur.

På båden Mira3 er der plads helt op til 65 passagerer. Varighed ca. 2 timer – der sejles hele året rundt.

Praktisk info om aktiviteten

Læs mere her

Adresse
Lillebælt

Hvorfor hvalsafari?

 • God pauseaktivitet
 • Aktiviteten er ikke fysisk krævende – alle kan være med
 • 2 timers varighed
Læs mere om hvalsafari her
Indlæs flere