Tilbagevendende succes

I mere end 20 år har foreningen Intensiv Symposium afholdt deres årlige konference på Hindsgavl Slot. Med intensivlæger og sygeplejersker fra alle landets intensivafdelinger, er den centrale placering midt i landet på Fyn og det unikke samarbejde afgørende, når alle i en travl hverdag skal mødes én gang om året. 

For Marianne Simonsen, overlæge og formand for Intensiv Symposium, er det – udover placeringen – blandt andet stedets helt særlige stemning, og det samarbejde hun har med Christina Skjellerup om at få skabt et par perfekte dage, som er årsagen til, at de vender tilbage til Hindsgavl Slot igen og igen.   

Gennem de sidste 20 år har vi afholdt Intensiv Symposium her, og jeg nyder den personlige kontakt, vi har. De kender allerede vores ønsker og krav på forhånd – det betyder meget.
Marianne Simonsen
Overlæge og formand

Konceptet og rammerne er omdrejningspunktet

Det er blandt andet kendskabet til konceptet og samspillet, der danner grobund for den årelange relation mellem Intensiv Symposium og Hindsgavl Slot. 

Det betyder meget, at Hindsgavl Slot kender vores koncept på forhånd og der er styr på arrangementet. Det giver en stor tryghed i planlægningen for os, når vi kun afholder arrangementet en gang om året.  Flere af vores deltagere vælger faktisk at komme dagen før, for at afholde interne møder, når nu de mødes alligevel – og det har der også altid været plads til,” forklarer Marianne Simonsen og uddyber, at Intensiv Symposium i øvrigt er det eneste arrangement for intensivlæger og sygeplejersker, hvor der kun er fuldfokus på deres fagområde. 

Vores arrangement kræver en del plads, fordi vi også har udstillere med, som har brug for ekstra plads til deres stande. Her på Hindsgavl Slot kan vi afholde vores arrangement med både foredrag, møder, messe, middage og fest uden at gå på kompromis med kvaliteten eller faglighed,” siger hun. 

Imponerende god mad lavet af lokale råvarer

Maden er naturligvis også en afgørende del, når Intensiv Symposium besøger Hindsgavl Slot. Under selve konferencen og messen er det vigtigt, at deltagerne nemt kan gå rundt i udstillingen, samtidig med at de får frokost. Derfor er frokosten tilpasset, således at det er nemt at gå med maden i hånden. Frokosten den første dag bestod af 7 små lækre retter med både sandwich, små anretninger på kiks og lidt sødt at slutte af på.

Slotskøkkenet laver imponerende god mad af lokale og autentiske råvarer. Denne gang fik vi blandt andet dyrekød fra dyrehaven den første aften. Og et år havde vi glemt at bestille brunsvigeren, og det var en fejl. Der skal altid være brunsviger fredag eftermiddag. Den er fantastisk – nok Danmarks bedste brunsviger – og så er den altid lun, når den bliver serveret. Det er så skønt,” siger Marianne Simonsen.

Fakta

Intensiv Symposium er en forening, som afholder et årligt arrangement for medarbejdere på intensivafdelingerne på de danske sygehuse.

Arrangementet strækker sig over 2 dage med både konference, messe og en række møder, udover middag, fest og overnatning.

  • Ca. 130 konferencedeltagere
  • 24 messestande fra forskellige firmaer
  • Ca. 40 udstillere

Udstillere har stor glæde af at deltage

Nogle har været udstillere i mange år og for andre er det første gang, men fælles for alle er, at de oplever stor interesse fra de deltagende.

”Vi er meget selektive i, hvilke messer vi deltager i. Det er ikke kun på grund af Covid-19, men generelt. Vi kan rigtig godt lide dette arrangement. På Hindsgavl Slot er der en form for intimitet, som man ikke oplever mange andre stedet. Som udstiller kan du nemt komme til at stå i det fjerneste hjørne langt væk fra alt, uden et godt flow. Her er der et godt flow over alt, hvor alle kommer rundt over det hele, fordi det ikke er større. Vi er glade for at deltage og synes, at det er et lovende arrangement,” siger en af udstillerne.