Indkøbspolitik Hindsgavl Slot

Hindsgavl Slot er bevidste om vores ansvar til at reducere vores miljømæssige fodspor og fremme bæredygtigheden i vores driftsaktiviteter. Denne indkøbspolitik er derfor udviklet med henblik på netop dette.

Indkøbsprincipper:

1. Prioritering af Bæredygtige Produkter:
Vi vil så vidt det er muligt prioritere leverandører, som aktivt arbejder med bæredygtighed og har lavet forpligtelser hertil. Det kan omfatte produkter og tjenester med miljøcertificeringer eller en dokumenteret bæredygtig produktion og distribution.

2. Lokale og Regionale Leverandører:
Vi går op i lokalsamfundet og vil derfor give fortrinsret til lokale og regionale leverandører for at støtte lokalsamfundet og simultant reducere vores miljøaftryk. Dette omfatter madvarer, håndværkere, og andre tjenester.

3. Energibesparende Produkter:
Når det er relevant, fx ved udskiftning af belysning, vil vi vælge energieffektive apparater og udstyr, der hjælper med at reducere vores energiforbrug.

4. Sunde Fødevarer:
Vi vil fokusere på at tilbyde gæsterne sunde fødevarer og menuer der følger fødevarestyrelsen nye kostråd, herunder muligheder for vegetarisk og vegansk kost.

  • Køkkenhaven: Vi vil udnytte de ressourcer der laves i vores køkkenhave og sørge for at disse fortsat fungerer som supplement i køkkenproduktionen.

5. Genbrug og Genanvendelse:
Vi vil fremme genbrug og genanvendelse ved at arbejde med leverandører, der tilbyder muligheder for at reducere affald og understøtte vores affaldssorteringsprogram. Vores fokus på cirkularitet kommer blandt andet til udtryk ved behandlingen af vores interiør, hvor møbler bliver ompolstret og repareret frem for udskiftet, i ønske om at forlænge disse levetid og begrænse vores forbrug.

6. Langsigtede Partnerskaber:
Vi vil opbygge tætte og langsigtede partnerskaber med leverandører, der deler vores interesse for det mere bæredygtige valg og samarbejde aktivt for at identificere og implementere løsninger, der fremmer miljøbeskyttelse.

Medarbejderuddannelse og Bevidsthed

Vi vil involvere vores medarbejdere i processen mod en grønnere profil og opmuntre forslag til forbedringer, derudover aktiv deltagelse i at overholde Hindsgavl Slots initiativer mod mere miljøvenlig drift. Derudover vil vi informere og uddanne vores medarbejdere til at forstå deres rolle i at overholde ovennævnte initiativer.

Kontinuerlig forbedring

Hindsgavl Slot vil regelmæssigt vurdere vores indkøbspraksis for at sikre overholdelse af indkøbspolitikken, og kontinuerligt forbedre vores miljømæssige aktiviteter.

Du kan læse om vores holdninger til maden samt vores affaldspolitik her