Bæredygtighed med masser af smag

På Hindsgavl Slot har vi stort fokus på bæredygtighed, og vi går efter god smag med god samvittighed. Det betyder, at vi i køkkenet praktiserer mindre ”vi plejer” og mere ”vi lytter”. Både til det, vores gæster efterspørger, og til tidens tendenser med mindre portioner, mindre kød og mere grønt. Vores kokke laver små, lækre retter til dig, fra bunden, med gode råvarer og stor passion – baseret på mange års erfaring med at forventningsafstemme og aflæse vores gæsters behov og ønsker.

Fra have til mave

Er der noget bedre end nyhøstede grøntsager af egen avl? Mange af vores råvarer kommer fra vores store køkkenhave på ca. 10.000 m2 og bruges året rundt. Her dyrker vi grøntsager, krydderurter, frugt og blomster – både spiselige og til slottets dekoratør. Vi har også 8 bistader, der forsyner slottet med den sødeste honning fra markerne omkring os. Derudover høster vi valnødder fra slotsparkens store, gamle træer, som også indgår i køkkenets forråd.

Alt, hvad vi producerer i køkkenhaven, bliver brugt – enten frisk, når det er i sæson, eller syltet, henkogt, dehydreret, fermenteret, så glæden varer året rundt.

Mæt uden madspild

På Hindsgavl Slot ser vi det som vores pligt at mindske madspild så meget som overhovedet muligt. Det er en af grundene til, at vores frokoster typisk ikke afvikles som den traditionelle buffet, men med åbne køkkenstationer, hvor kokkene står i restauranten og tilbereder maden efter behov. På den måde produceres der kun lige det, som skal bruges, og derved undgår vi det store madspild, som en buffet ellers nemt kan resultere i – samtidig med at vi sikrer skøn, frisklavet mad til vores gæster.

I et stort køkken som vores, der årligt bespiser mere end 100.000 mennesker, er det imidlertid svært helt at undgå madspild. Langt størstedelen af det madaffald, der forekommer, bliver sendt til forbrænding i biogasanlæg. Her omdannes det til en biomasse, som efterfølgende omdannes til elektricitet.

Velbekomme!