VI VIL IKKE KUN VÆRE GRØNNE
– VI VIL OGSÅ VÆRE R.O.S.A.

Respekt – Omtanke – Sund fornuft – Ansvarlighed

Med respekt, omtanke, sund fornuft og ansvarlighed viser vi hinanden og vores omverden, at vi har en holdning til det, vi gør. At have en holdning er en kerneværdi hos os. Sådan sikrer vi, at vi fortsat har glade gæster og tilfredse medarbejdere, og at vi samtidig udviser størst muligt hensyn til miljøet.

Vi skærper hele tiden vores indsats, i takt med at vi bliver klogere. Og vi vil gerne gøre en forskel; vi er ikke engang bange for at gå forrest. Vores eneste krav er, at det skal give mening. Ikke kun i forhold til eksempelvis miljøet, men også økonomisk, forretningsmæssigt og menneskeligt.

Læs mere om vores værdier

Balancen mellem kulturarv og bæredygtighed

Historien om Hindsgavl Slot strækker sig flere hundrede år tilbage. Og vi skriver stadig videre på den historie, selv om bygningerne i dag har helt andre funktioner, end da de blev opført. Hovedbygningen fra 1784 og avlsbygningerne fra 1785 er en del af den danske kulturarv og fredede. Det vilkår medfører visse restriktioner for moderniseringer og andre tilpasninger.

Ansvaret og respekten over for vores historie og fortid fritager os naturligvis ikke for ansvar over for vores omgivelser i dag og for fremtiden. Derfor ser vi løbende på, hvordan vi kan optimere bygningerne inden for de rammer, som fredningen udgør. Det kræver indimellem nogle kompromiser, men hellere det end ingen optimering. Igen er det et samlet vurdering, der afgør udfaldet.

Disse optimeringer sker således ikke alene med omtanke for slottet, dets historie eller æstetikken, men i lige så høj grad for både miljø og mennesker – ved at fokusere på at øge energieffektiviteten, maksimere gæstekomforten og forbedre arbejdsmiljøet.

Realdania By & Byg overtog bygningerne i 2003-2005 og har siden foretaget en gennemgribende transformation af stedet med omfattende restaureringer for et trecifret millionbeløb. Formålet er at bevare slottet i sin helhed og samtidig sikre en bæredygtig økonomisk ramme for stedet samt at gøre det tilgængeligt for alle.​

Hindsgavl Slot og miljøet

På Hindsgavl Slot er vi omgivet af smuk natur og meget af den. Hver eneste dag minder vores omgivelser os således om, hvorfor vi vil være både grønne og R.O.S.A.

Foruden den smukt anlagte slotspark ned til Lillebælt og vores store køkkenhave har vi 50 hektar naturskov, der er en del af Danmarks største naturpark, Naturpark Lillebælt. Som partnervirksomhed spiller vi også en aktiv rolle i naturparkens arbejde med at styrke og værne om naturen, så flest muligt kan få glæde af den.

Ud over at tage hånd om naturen ude i naturen viser vi også respekt og omtanke for vores omgivelser og miljøet generelt gennem ansvarlig adfærd i det daglige. Hvad enten det er i receptionen, køkkenet, rengøringen, restauranten eller teknisk afdeling, bruger vi vores sunde fornuft som et godt supplement til nedenstående tiltag og initiativer.

Ansvarlighed i praksis – sådan gør vi

 

Mere tilpasning

Vi tilpasser vores forretning efter forholdene og udviklingen i markedet. Mindre ”vi plejer” og mere ”vi lytter”. Vi lytter til det, vores gæster efterspørger, og de tendenser, der rører sig i branchen. Mindre kød, mere grønt. Mindre portioner, mere energi. Kortere pauser og flere af dem.

Mindre madspild

Vi har stort fokus på at mindske madspild – og efterhånden mange års erfaring med at forventningsafstemme og aflæse vores gæsters behov og ønsker. I et stort køkken som vores, der årligt bespiser mere end 100.000 mennesker, er det imidlertid svært helt at undgå madspild. Langt størstedelen af det madaffald, der forekommer, bliver sendt til forbrænding i biogasanlæg. Her omdannes det til en biomasse, som efterfølgende omdannes til elektricitet.

Mere postevand

Vi har installeret postevandsstationer i og ved vores mødelokaler for at mindske forbruget af vandflasker. Gæsterne kan tappe filtreret og afkølet vand på en lille glasflaske eller i et alm. drikkeglas.

Mindre energiforbrug

Vi arbejder hele tiden på at optimere vores energiforbrug – blandt andet ved at ændre adfærd og vaner, sådan at vi kun bruger strøm, når det er nødvendigt. Derudover har vi installeret intelligente pumper på varmesystemet, sat genindvinding på dele af vores ventilation og skiftet størstedelen af vores lyskilder til LED.

Mere lokalt

Med naturen lige uden for døren – både den vilde og den bevidst dyrkede – er det oplagt at samle, sanke og plukke lokalt. Vi bliver nok aldrig 100 % selvforsynende, men året rundt indgår egne råvarer i mange af vores retter. De kan være friske, syltede eller fermenterede. Herudover anvender vi gode lokale råvarer fra udvalgte producenter.

Mindre plastic

Vi har ikke alle de funktionelle alternativer til gængse plasticprodukter på plads endnu. Men vi afsøger og afprøver løbende mulighederne. Vi har allerede i en del år brugt engangsservice fremstillet af bambus. Vi anvender ligeledes sugerør fremstillet af bionedbrydeligt papir, tandstikker af træ i bionedbrydelig folieindpakning og engangsbægre fremstillet af 100 % genbrugsmateriale..

Færre stearinlys

Til fordel for såvel miljøet som indeklimaet har vi minimeret brugen af stearinlys. Du vil stadig se stearinlys udvalgte steder, men i vid udstrækning er de levende lys på bordene erstattet af LED-bordlamper, som er med at skabe hygge og stemning. Uden ild og røg.

Flere miljømærker

Vi stiller gerne krav til vores leverandører om at tilbyde flere miljømærkede produkter, hvor kvalitet, holdbarhed og pris hænger fornuftigt sammen. For også på dette punkt følger udbud og efterspørgsel hinanden. Og derfor kan vi gøre endnu mere for at presse på for at fremme udviklingen.

Færre leverancer

Da vi ønsker, at vores leverandører skal køre så få gange som muligt, forlanger vi, at de så vidt som muligt samler vores bestillinger i færre, men større leverancer.

… og mere endnu

Vi gør meget mere, end der står her, for at belaste miljøet mindst muligt inden for det, der er realistisk for en forretning som vores. Samtidig er vi yderst bevidste om, at vi kan gøre mere endnu. Og siden her vil løbende blive opdateret, som vi gør fremskridt.

Hindsgavl Slot og vores sociale ansvar

Vores medarbejdere giver vores gæster oplevelser, og det er ofte det menneskelige, som bliver fremhævet i den feedback, vi får fra gæsterne. I den sammenhæng rangerer vores personlighed og engagement højere end vores faglighed og effektivitet.

 

Uddannelse og efteruddannelse

Selv om personlighed vægter højt, er faglighed naturligvis afgørende i en virksomhed som vores og for branchen som helhed. Derfor tager vi også ansvar for at udlære fremtidens hotelmedarbejdere: Ud af de ca. 80 fuldtidsansatte, vi er på Hindsgavl Slot i dag, er 11 elever, hvilket er tre gange mere, end der forventes af en virksomhed af vores størrelse. Flere af disse elever har valgt branchen til, efter at de har prøvet kræfter med den her hos os.

Vi er desuden en af initiativtagerne til Hospitality Training Academy, der kombinerer branchens erhvervsfaglige uddannelser med ledelseskurser. Det skal være med til at gøre hospitalitybranchen attraktiv for endnu flere unge mennesker og samtidig skabe de ledere, der allerede nu er stor efterspørgsel på.

Derudover tilbyder vi jævnligt efteruddannelse til medarbejdere, der udviser potentiale. Det kan være inden for deres nuværende fagområde, ligesom det kan være inden for eksempelvis ledelse, kommunikation, administration eller lignende. Det er til stor gavn for såvel organisationen som den enkelte medarbejder.

 

Rummelighed og mangfoldighed

Hindsgavl Slot er en rummelig og mangfoldig arbejdsplads med ordentlige vilkår, hvor vi sammen bidrager til at gøre den forskel for hinanden og for vores gæster, som skaber magien. Det er vores erfaring, at det er nemmere at løfte i flok, når alle medarbejdere er ansat hos os – derfor gør vi heller ikke brug af outsourcing.

I stedet samarbejder vi bl.a. med professionelle formidlere af udenlandsk arbejdskraft. Vi ansætter dygtige mennesker, der indgår i deres teams på lige fod som deres danske kolleger. Og vi indkvarterer dem i gode boliger i Middelfart. Det er meget vigtigt for os, at også disse medarbejdere har det godt og trives på Hindsgavl Slot.

I tæt og givtigt samarbejde med Middelfart Kommunes Jobcenter har vi desuden hjulpet mange forskellige mennesker med at få øjnene op for nye jobmuligheder. Det gælder også personer, som af den ene eller anden grund har haft det svært, eller herboende udlændinge, der har brug for et job for at lære sproget og komme videre.

Hindsgavl Slot og vores lokale engagement

Som en toneangivende virksomhed og attraktion i Middelfart engagerer vi os i det lokale liv og støtter op om initiativer, der kan være med til at fremhæve byen på Danmarks- og verdenskortet. Desuden bidrager vi til det sociale samvær på lokalt plan ved at være omdrejningspunkt for forskellige begivenheder og arrangementer – som stedet har været det gennem mange, mange år.

 

Offentlig tilgængelighed

Vores historiske hovedbygning, slotsparken og skoven er alt sammen offentligt tilgængeligt. Der kan naturligvis være private selskaber, som optager dele af slottet, men som udgangspunkt er alle velkomne. Og mange Middelfartere bruger blandt andet omgivelserne til gå-, løbe- eller cykelture.

 

Middelfart Kommune

Kommunen har ambitiøse klimaplaner, og som mangeårig samarbejdspartner deler vi naturligvis ambitionerne.

 

Naturpark Lillebælt

Vores partnerskab med Naturpark Lillebælt giver os indflydelse og lader os bidrage med vores holdning.

 

Bridgewalking

Sammen med en række andre virksomheder i Middelfart og Fredericia har Hindsgavl Slot støttet op om denne minimalt miljøbelastende attraktion og gør det fortsat.

 

Har du spørgsmål til indholdet af vores CSR- og miljøpolitik, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 6441 8800.